5 syytä miksi kannattaa päivittää vatsalihastreenisi

Oletko ikinä miettinyt, miksi ne perinteiset vatsalihasliikkeet eivät tunnu tuottavan tulosta, vaikka olet niitä hionut loputtomasti?

Istumaannousuja, rutistuksia, satoja ja tuhansia toistoja…

No, ei hätää, et ole yksin.

Tässä artikkelissa pureudumme viiteen syyhyn, miksi perinteiset vatsalihasliikkeet eivät välttämättä ole se oikotie onneen – tai ainakaan sixpackiin.

1. Yksipuolisuus tekee treeneistä tehottomia

Klassikot, kuten istumaannousut ja vatsarutistukset keskittyvät lähinnä suoriin vatsalihaksiin. Mutta hei, vatsalihakset ovat paljon enemmän kuin vain se etupuoli.

Jos unohdat vinojen vatsalihasten ja syvien lihasten treenaamisen, jää kehityksesi puolitiehen.

Lue artikkeli “Tätä vatsalihasta kannattaa treenata, kun haluaa litteän vatsan”, jos haluat tietää lisää vatsalihasten anatomiasta.

2. Istumaanousut voivat aiheuttaa selkävaivoja

Monet perinteiset vatsalihasliikkeet voivat olla melkoista myrkkyä selälle. Esimerkiksi istumaannousut saattavat kuormittaa alaselkää ja aiheuttaa selkäkipuja.

3. Kun treeni on aina samanlaista, tylsyys aiheuttaa tekniikkavirheitä

Kun tehdään samaa liikettä uudestaan ja uudestaan, tekniikka saattaa kärsiä tylsistymisen takia. Huono tekniikka ei ainoastaan tee treenistä tehotonta, vaan se voi myös johtaa loukkaantumisiin.

4. Istumatyöläisen on erityisen tärkeää treenata vatsalihaksia monipuolisesti

Jos istut työpäivät pitkät, suorat vatsalihasliikkeet voivat itse asiassa pahentaa asentovirheitä ja selkäongelmia. Tässä tapauksessa olisi fiksumpaa keskittyä liikkeisiin, jotka avaavat ja vahvistavat keskivartaloa monipuolisemmin.

Lue istumisen ja vatsalihastreenin yhdistämisestä lisää: “Tämä vatsalihastreeni on istumatyöläiselle myrkkyä”

5. Haasta itseäsi

Keho tottuu nopeasti toistuvaan rasitukseen. Jos teet aina samoja liikkeitä, kehosi mukautuu niihin, ja kehitys pysähtyy. Monipuolisuus on avain kehitykseen, joten älä pelkää kokeilla uusia liikkeitä ja haastaa itseäsi.

Katso “5 vinkkiä, joilla saavutat timmit vatsalihakset”, jos haluat neuvoja sopivan keskivartalotreenirutiinin muodostamiseen.

Nosta vatsalihastreenisi seuraavalle tasolle

Perinteiset vatsalihasliikkeet eivät ole pahasta, mutta ne eivät yksinään riitä, jos haluat vahvan ja toimivan keskivartalon. Kokeile siis rohkeasti uusia liikkeitä ja muista, että laatu korvaa määrän. Tsemppiä treeniin! 🏋️‍♀️💪

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Saattaisit pitää näistä kotitreeniohjelmista

Haluatko tiukemman keskivartalon? Kokeile ilmaista Tiukka vatsa-kurssiamme

Kurssi on täysin ilmainen ja se sisältää kolme osaa

Osa 1: Miten päästä eroon vyötäröllä olevasta sitkeästä rasvasta

Osa 2: Kuinka voin vaikuttaa keskivartalotreenillä vatsan ulkomuotoon?

Osa 3: Kun haluat tiukan ja lihaksikkaan vatsan tee näitä kolmea ilmaista 8 minuutin vatsatreeniä (seuraa videolta perässä)

Lue lisää artikkeleita