Tätä vatsalihasta kannattaa treenata, kun haluaa litteän vatsan

Vatsalihaksia ajatellaan usein vain yhtenä lihaksena. Tämä ei oikeasti pidä paikkaansa, vaan vatsalihakset ovat paljon monimutkaisempi kokonaisuus kuin vain yksi lihas.

Lue eteenpäin, niin tiedät, kuinka monta vatsalihasta sinulla oikeasti on ja mitkä niiden tehtävät ovat.

1. Suora vatsalihas – “Six-päkki” – (Rectus Abdominis)

Aloitetaan siitä kuuluisimmasta. Suora vatsalihas on se, joka antaa meille sen himoitun “six-päkki” -ilmeen. Mutta tiedätkö mitä?

Se on itse asiassa yksi pitkä lihas, joka ulottuu rintalastasta alas lantioon. Se on jaettu osiin jännesaumoilla, mikä antaa sille sen “palikkamaisen” ulkonäön.

2. Ulompi vino vatsalihas (Obliquus Externus Abdominis)

Tämä lihas sijaitsee suoran vatsalihaksen sivuilla ja auttaa meitä kiertämään ja taivuttamaan vartaloamme. Kun teet sivutaivutuksia, tunnet näiden lihasten työskentelevän.

3. Sisempi vino vatsalihas (Obliquus Internus Abdominis)

Sisempi vino vatsalihas on ulomman vino vatsalihaksen alla ja toimii yhdessä sen kanssa. Se auttaa meitä kiertämään vartaloa ja taivuttamaan sitä sivulle.

4. Poikittainen vatsalihas (Transversus Abdominis)

Tämä lihas on vähän kuin vatsasi salainen agentti. Se sijaitsee syvällä muiden vatsalihasten alla ja toimii kuin korsetti, tukien selkärankaamme ja pitäen sisuskalumme paikoillaan.

Tämä lihas on avainasemassa, kun haluamme saada litteämmän vatsan.

5. BONUS – Pyramidalis – Vatsalihas, jota kaikilla ei ole!

Siis kyllä. On olemassa myös vatsalihas, jota kaikilla ei ole. Pyramidalis-lihas on pieni kolmionmuotoinen lihas, joka sijaitsee suoran vatsalihaksen alapuolella.

Se ei ole välttämätön lihas ja sen toiminta on suhteellisen vähäinen, joten se ei ole kaikilla ihmisillä olemassa tai se voi olla hyvin heikosti kehittynyt.

Tämä lihas on esimerkki anatomisesta vaihtelusta, joka on yleistä ihmiskehossa. Noin 80% väestöstä pyramidalis on olemassa.

Vatsalihasten salaisuus

Joten, vaikka puhumme usein “six-päkistä”, sinulla on itse asiassa paljon enemmän lihaksia siellä vatsan alla! Ja kun treenaat, on tärkeää muistaa kaikki nämä lihakset, ei vain niitä, jotka näkyvät peilissä.

Jos kaipaat monipuolista, kaikki nämä erilaiset vatsalihakset huomioivaa keskivartalotreeniä, kannattaa tutustua Coreburner -keskivartalo-ohjelmaamme.

Vatsalihakset: kehosi tukipilarit

Vatsalihakset ovat monimutkainen ja ihana lihasryhmä, joka tekee paljon muutakin kuin vain näyttää hyvältä uima-asussa.

Ne tukevat selkärankaamme, auttavat meitä liikkumaan ja pitävät sisuskalumme paikoillaan. Joten, kun seuraavan kerran menet salille tai teet vatsalihasliikkeitä kotona, muista kiittää kaikkia neljää (tai viittä) vatsalihastasi – ne tekevät kovasti töitä puolestasi!

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Saattaisit pitää näistä kotitreeniohjelmista

Haluatko tiukan vatsan, mutta et vielä tiedä, miten sellaisen saavuttaa?

Liity täysin ilmaiselle Tiukka vatsa -kurssille, jossa paljastamme salaisuuden tiukkaan vatsaan!

Tiukka vatsa -ilmaiskurssilla fysioterapettimme Ida kertoo, millaista vatsalihastreenin pitäisi olla – ja mikä tavallisissa vatsatreeneissä usein on vikana.

Kokonaisuus on jaettu kolmeen osaan:

Osa 1: Tämä sinun tulee tietää saavuttaaksesi tiukan vatsan
Osa 2: Jos istut paljon, sinun tulee treenata eri tavalla – ÄLÄ TEE ISTUMAANNOUSUJA!
Osa 3: Tällaista vatsatreenin tulee olla – helpoin tapa aloittaa.

Jos nämä aiheet kiinnostavat sinua, liity ihmeessä mukaan! Kurssi on täysin maksuton eikä velvoita sinua mihinkään.

Lue lisää artikkeleita