Tämä vatsalihastreeni on istumatyöläiselle myrkkyä

Nykyaikana meistä moni istuu enemmän kuin olisi suotavaa. Istumme töissä, kotona ja vielä siinä välissäkin työmatkalla. Istumme siis koko ajan ja kaikkialla.

Istuminen aiheuttaa paljon vaivoja ja näiden vaivojen poistoon tarjotaan usein liikuntaa ja keskivartalotreeniä avuksi. Tässä kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Vääränlaisella treenillä nimittäin vain pahennat istumisen aiheuttamia vaivoja.

Lue eteenpäin, niin tiedät miksi!

Mitä istuminen tekee vatsalihaksillemme?

Istuminen saa vatsalihaksemme olemaan passiivisina pitkiä aikoja, mikä voi johtaa niiden lyhentymiseen ja heikentymiseen. Suora vatsalihaksemme supistuu ja lyhenee.

Kun teemme suppeita vatsalihasliikkeitä, kuten rutistuksia, korostamme tätä lyhentymistä entisestään. Tämä voi aiheuttaa liiallista painetta alaselälle ja lisätä riskiä selkävaivoille.

ÄLÄ TEE NÄITÄ LIIKKEITÄ

Vatsarutistukset, erityisesti ne, joissa ylävartalo nousee voimakkaasti lattiasta, voivat tuntua tehokkailta, mutta ne voivat yhdessä istumisen kanssa aiheuttaa ongelmia.

Kun suora vatsalihas lyhenee pitkäaikaisen istumisen seurauksena, suppeat liikkeet, kuten vatsarutistukset, voivat korostaa tätä lyhentymistä.

Tämä voi johtaa epätasapainoon keskivartalossa, mikä puolestaan voi aiheuttaa selkäongelmia ja huonontaa ryhtiä.

TEE NÄITÄ LIIKKEITÄ

Keskity laajoihin liikeratoihin, jotka haastavat vatsalihaksiasi uudella tavalla. Unohda ne arkiset asennot ja liikkeet, joita teet päivittäin, ja anna vatsalihaksillesi uudenlaista ärsykettä.

Hyviä esimerkkejä monipuolisista, keskivartaloa aktivoivista liikkeistä ovat esimerkiksi vuorikiipeilijät.

Lisää vinkkejä sopiviin ja oikeisiin liikkeisiin löydät video-ohjein täältä: “Teetkö istumaannousuja? Kannattaisi sen sijaan tehdä näitä parempia liikkeitä”

Pidä selästäsi hyvää huolta

Joten, jos istut työssäsi (tai Netflix-maratooneillasi), mieti tarkkaan, mitä vatsalihasliikkeitä teet. Anna kropan ja lihasten venyä ja vahvistua oikealla tavalla. Ja hei, muista myös nousta tuolista ja venytellä säännöllisesti – sekin auttaa!

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Saattaisit pitää näistä kotitreeniohjelmista

Haluatko tiukemman keskivartalon? Kokeile ilmaista Tiukka vatsa-kurssiamme

Kurssi on täysin ilmainen ja se sisältää kolme osaa

Osa 1: Miten päästä eroon vyötäröllä olevasta sitkeästä rasvasta

Osa 2: Kuinka voin vaikuttaa keskivartalotreenillä vatsan ulkomuotoon?

Osa 3: Kun haluat tiukan ja lihaksikkaan vatsan tee näitä kolmea ilmaista 8 minuutin vatsatreeniä (seuraa videolta perässä)

Lue lisää artikkeleita