Teetkö istumaannousuja? Kannattaisi sen sijaan tehdä näitä parempia liikkeitä

Oletko koskaan miettinyt, miksi tietyt vatsalihasliikkeet eivät tunnu tuottavan tulosta? Tai miksi selkäsi alkaa kipuilla, vaikka olet keskittynyt treenaamaan vatsalihaksiasi?

Et ole asian kanssa yksin!

Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mitä liikkeitä kannattaa välttää ja mitä ottaa tilalle. Mikäli haluat vatsalihakset, jotka eivät vain näytä hyvältä, vaan myös toimivat arjessa.

VÄLTÄ näitä liikkeitä

1. Istumaannousut: Yllätys, yllätys! Istumaannousut eivät ole se paras liike vatsalihaksille. Ne saattavat rasittaa selkääsi ja keskittyä vain suoriin vatsalihaksiin, jättäen muut tärkeät lihakset huomiotta.

2. Vatsarutistukset: Nämä ovat erityisen huonoja, jos istut paljon. Ne voivat lyhentää suoraa vatsalihasta ja se taas aiheuttaa selkäongelmia.

Sen sijaan, tee näitä liikkeitä

1. Lankku: Klassikko, mutta hyvästä syystä. Lankku treenaa koko keskivartaloa ja auttaa vahvistamaan sisäisiä vatsalihaksia, jotka tukevat selkärankaa. Lankusta on myös paljon tehokkaita variaatioita, kuten videolla oleva lankkusaha, jotka vahvistavat liikkeen tehoa entisestään.

2. Vartalon kierrot: Istu lattialla ja kallista ylävartaloasi hieman taaksepäin. Pidä kädet yhdessä ja liikuta niitä puolelta toiselle. Tämä liike vahvistaa vinoja vatsalihaksia ja parantaa keskivartalon hallintaa.

3. Vuorikiipeilijät: Tämä liike on kuin lankku, mutta dynaamisempi. Se vahvistaa sekä suoria että vinoja vatsalihaksia ja saa sykkeesi nousemaan.

4. Pilates-liikkeet: Kuten Sata tai sakset. Ne keskittyvät syviin vatsalihaksiin ja auttavat parantamaan ryhtiäsi.

Olisiko aika unohtaa ne vanhat liikkeet ja kokeilla jotain uutta?

Muista, että vatsalihakset ovat paljon muutakin kuin vain “six-pack”. Ne ovat keskeinen osa keskivartaloasi ja vaikuttavat kaikkeen, mitä teet, kävelystä nostamiseen. Joten unohda ne vanhat, kuluneet liikkeet ja kokeile jotain uutta. Kehosi kiittää sinua myöhemmin!

PS. Jos olet kiinnostunut pilateksesta keskivartalon vahvistamiseen, niin tässä kaksi vaihtoehtoa: Hoikka keskivartalo kotipilateksella ja Liukupilates.

Jos haluat monipuolisen, perinteisemmän keskivartalo-ohjelman, saatat pitää CoreBurnerista.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Saattaisit pitää näistä kotitreeniohjelmista

Haluatko tiukemman keskivartalon? Kokeile ilmaista Tiukka vatsa-kurssiamme

Kurssi on täysin ilmainen ja se sisältää kolme osaa

Osa 1: Miten päästä eroon vyötäröllä olevasta sitkeästä rasvasta

Osa 2: Kuinka voin vaikuttaa keskivartalotreenillä vatsan ulkomuotoon?

Osa 3: Kun haluat tiukan ja lihaksikkaan vatsan tee näitä kolmea ilmaista 8 minuutin vatsatreeniä (seuraa videolta perässä)

Lue lisää artikkeleita