Tässä syy miksi kehosi kerää rasvaa tietyille alueille – ja mitä sille voi tehdä

Oletko ikinä katsellut vatsaasi ja miettinyt, että miksi sen pirun rasvan pitää tarttua juuri siihen? Muuallakin olisi kyllä tilaa, mutta juuri siihen vatsaan pitää tulla eniten.

Tässä artikkelissa pureudumme tähän mysteeriin tieteellisestä näkökulmasta ja annamme vinkkejä, miten voit vaikuttaa asiaan.

Geenit, hormonit ja elämäntavat: Kolmikko, joka määrittää rasvan kertymistä

Ensimmäinen tekijä on geneettinen taipumus. Geenimme määrittävät, mihin kehomme varastoi ylimääräistä rasvaa. Toisilla se on vatsa, toisilla taas esimerkiksi reidet. Olemme kaikki erilaisia tämän suhteen

Toinen tekijä on hormonit, kuten insuliini ja kortisoli, jotka vaikuttavat rasvan varastointiin.

Kohonneet stressitasot keräävät rasvaa vartaloon, eikä rasva-aineenvaihdunta toimi oikealla tavalla. Lue lisää artikkelista: “Salainen syy, miksi et välttämättä laihdu, vaikka yritätkin kovasti”

Kolmas tekijä on elämäntavat, kuten ruokavalio ja liikunta, jotka voivat joko edistää tai estää rasvan kertymistä.

Miksi rasva kertyy juuri sinne?

Rasvan kertyminen tietyille alueille on monimutkainen prosessi, johon vaikuttavat monet tekijät.

Esimerkiksi naisilla rasva kertyy usein lantion ja reisien alueelle, kun taas miehillä se kertyy yleensä vatsaan. Tämä johtuu hormonaalisista eroista ja on osittain geneettistä.

Voiko rasvan kertymiseen vaikuttaa?

Vaikka et voi valita, mihin kehosi varastoi rasvaa, voit silti vaikuttaa rasvan kokonaismäärään.

Monipuolinen liikunta ja tasapainoinen ruokavalio ovat avainasemassa. Keskity monipuoliseen treeniin, joka sisältää sekä aerobista liikuntaa, että lihaskuntoharjoittelua.

Jos haluat tietää, mikä on optimaalisin treenimuoto rasvanpolttamiseen, lue siitä lisää täältä: “Tämä treenimuoto on nopein tapa polttaa rasvaa – jopa 15 minuuttia riittää”

Jos haluat tietää, mikä on tehokkain treeniaika rasvanpolttamiseen, lue siitä lisää täältä: “Optimoi rasvanpoltto oikeaan aikaan treenaamalla”

Jos arkesi on kiireistä ja stressaavaa, voi sinulle löytyä oikea treenimuoto täältä: “Jokaisen stressaantuneen ja kiireisen tulisi harjoittaa tätä”

Muutoksia kehoosi terveellisin elämäntavoin ja monipuolisella liikunnalla

Vaikka et voi täysin määrittää, mihin kehosi kerää rasvaa, voit silti tehdä paljon vaikuttaaksesi kehosi kokonaisrasvaprosenttiin.

Älä siis lannistu, vaan ota ohjat omiin käsiisi!

Keskity terveellisiin elämäntapoihin ja monipuoliseen liikuntaan, niin voit nähdä muutoksia kehossasi. Ja muista, olemme kaikki erilaisia – se tekee meistä ainutlaatuisia ja ihania juuri sellaisina kuin olemme!

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Saattaisit pitää näistä kotitreeniohjelmista

Haluatko polttaa rasvaa tehokkaasti? Kokeile näitä ilmaisia 4-minuutin rasvanpolttotreenejä

Jos haluat polttaa rasvaa, kokeile tätä ilmaista harjoitusohjelmaa – 

Nämä 4 minuutin treenit polttavat tehokkaammin rasvaa kuin 30 minuutin juoksulenkit!

Kaiken lisäksi treenit aktivoivat jälkipolton, rasva palaa jopa 24 tuntia harjoituksen jälkeen.

 

Lue lisää artikkeleita