5 tehokkainta treenimuotoa kiinteytymiseen

Oletko miettinyt, miten kiinteytyminen tapahtuu ja millaista treeniä sinun kannattaisi tehdä, jotta kiinteytyisit mahdollisimman tehokkaasti? Ehkä olet jo kokeillut monenlaista, mutta sitä omaa juttua ei ole vielä löytynyt?

Kiinteytymisessä, kuten kaikessa muussakin liikunnassa, tärkeintä on löytää se itselle sopivin laji.

Lue eteenpäin, niin esittelemme viisi tehokkainta treenimuotoa kiinteytymiseen! Joku näistä voi olla uusi suosikkisi.

1. HIIT (High-Intensity Interval Training):

HIIT on kuuma puheenaihe treenimaailmassa – ja syystäkin. Se on äärimmäisen tehokas tapa polttaa kaloreita ja kiinteytyä lyhyessä ajassa.

HIIT-treenissä vuorottelevat korkean ja matalan intensiteetin jaksot, jolloin syke nousee ja rasva palaa. Kaiken lisäksi HIIT-treeniä voi tehdä melkein missä lajissa vaan.

HIIT15 -ohjelma on loistoesimerkki lyhyestä, mutta tehokkaasta HIIT-treenistä. Treenit kestävät vain vartin, mutta ovat takuuvarmasti tehokkaita ja kiinteyttävät tehokkaasti.

2. Kehonpainoharjoittelu:

Unohda kuntosalin painot ja kokeile kehonpainoharjoittelua. Punnerrukset, leuanvedot ja burpeet ovat vain muutamia esimerkkejä liikkeistä, jotka saavat lihaksesi töihin ja sydämesi pumppaamaan.

Yksi esimerkki erittäin tehokkaista ja lyhyistä kehonpainotreeneistä on TABATA. Tabatassa tehdään vain 4 minuutin mittaisia tehotreenejä. Voit tehdä niitä niin monta peräkkäin, kun jaksat, mutta jo yksikin saa takuuvarmasti hien pintaan.

3. Pilates:

Jos olet kyllästynyt perinteisiin treenimuotoihin, Pilates voi olla sinulle. Useat pilatesliikkeet aktivoivat keskivartalon lihaksia ja auttavat parantamaan ryhtiä.

Pilates sopii erityisen hyvin silloin, jos elämässäsi on paljon stressiä. Toisin kuin monet muut treenimuodot, pilates ei stressaa kehoasi lisää vaan auttaa vähentämään kuormitusta.

Pilatesta voi varauksetta suositella kaikille, joilla on elämässä paljon paineita tai kiirettä.

Kiinteyttävä kotipilates -harjoitusohjelma on ollut yksi suosituimmista ohjelmistamme. Pilates on loistava vaihtoehto lempeää, mutta tehokasta treenimuotoa etsiville.

4. CrossFit:

Tämä on monipuolinen ja haastava treenimuoto, joka yhdistää voimaharjoittelun, kestävyystreenin ja liikkuvuusharjoitteet.

CrossFit on erinomainen tapa saada koko kroppa töihin ja kiinteytymään.

5. Tanssi:

Kyllä, luit oikein! Tanssi ei ole vain hauskaa, vaan se on myös erinomainen tapa kiinteytyä. Olipa kyseessä sitten zumba, street dance tai vaikka baletti, tanssi saa sydämesi pumppaamaan ja lihaksesi töihin.

Useimmat tanssit ovat vielä sosiaalisia, ja tämä sosiaalisuus voi tehdä ihmeitä terveydellesi.

Mikä on juuri sinulle sopivin treenimuoto kiinteytymiseen?

Loppuun muistutamme, että tärkeintä on löytää treenimuoto, joka sopii juuri sinulle ja pitää sinut motivoituneena. Kokeile rohkeasti erilaisia lajeja ja löydä oma suosikkisi. Ja muista, kiinteytyminen ei tapahdu yhdessä yössä. Ole kärsivällinen ja nauti matkasta!

Nyt ei muuta kuin treenivaatteet päälle ja menoksi! 🌟💪

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kiinteydy kotona näillä ohjelmilla

Haluatko polttaa rasvaa tehokkaasti? Kokeile näitä ilmaisia 4-minuutin rasvanpolttotreenejä

Jos haluat polttaa rasvaa, kokeile tätä ilmaista harjoitusohjelmaa – 

Nämä 4 minuutin treenit polttavat tehokkaammin rasvaa kuin 30 minuutin juoksulenkit!

Kaiken lisäksi treenit aktivoivat jälkipolton, rasva palaa jopa 24 tuntia harjoituksen jälkeen.

 

Lue lisää artikkeleita