Kurssialusta

28 päivän terveellinen ravinto-ohjelma

28 päivän terveellinen ravinto-ohjelma

Materiaalit

Tietoa kurssista

Tervetuloa 28 päivän terveellinen ravinto-ohjelman pariin!

Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio voi tarkoittaa eri asioita, eri ihmisille. Mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa että tulisi syödä monipuolisesti, säännöllisesti ja oman energiantarpeen mukaan. Jos aterioiden välillä jää liian pitkiä taukoja ja syöty ruoka ei ole ravinteikasta, sortuu helposti naposteluun ja esim. syömällä liian suuria annoksia loppupäivästä.

Kehomme tarvitsee sekä proteiineja, hiilihydraatteja että rasvoja. Nämä kolme ovat kehollemme ja tämän toiminnan kannalta tärkeitä energiaravintoaineita, mutta hyvissä suhteissa toisiinsa tietenkin. Liikaa on liikaa, oli kyse sitten mistä tahansa näistä.

Jokaiseen ateriaan tulee joko vihannesten, marjojen ja/tai hedelmien lisäksi lisätä hyvä proteiinin lähde, rasvoja ja hiilihydraattien lähteinä voi käyttää esim. vihanneksia, juureksia, marjoja ja täysjyväviljatuotteita. Kyse on siis tasapainosta ja lautasesi tulisi kuvastaa sitä.

Noudattamalla tätä 28 päivän ruokaohjelmaa, varmistat että syöt terveellisesti, monipuolisesti ja säännöllisesti. Ohjelma sisältää yhteensä neljä ateriaa per päivä, kolme pääateriaa sekä yksi välipala.

“Materiaalit”-valikosta löydät ruokaohjelman taulukon muodossa, kaikkien aterioiden reseptit sekä ostoslistat.

Jos  herää kysyttävää tai tarvitset apua ohjelman kanssa, pistä vain viestiä osoitteeseen info@kotonakuntoon.fi niin autamme mielellämme 🙂

Edistymisesi

0%

Materiaalit

Viikot ja harjoitukset