VASTUSNAUHAT PUNNERRUSLAUTAAN

Yleinen ohje: 

Vastusnauhat ovat oiva lisäapu punnerrusten oheen. Niillä voi vahvistaa hartian ja yläselän lihaksistoa. Ne ovat erittäin hyviä huoltavien liikkeiden tekemisessä ja näin ennaltaehkäisevät mm. rasitusvammojen syntymistä. 

Voit rullata nauhaa hieman kätesi ympärille, jos sinun tulee lyhentää sitä tai tarvitset voimakkaamman vastuksen.

Huom: Vastusnauhat tulee tilata erikseen.

Tästä linkistä pääset tilaamaan itsellesi vastusnauhat hintaan 19,90 € : KLIKKAA TÄSTÄ

Vipunosto sivulle

Ohjeet:
Suorita liike hitaasti ja rauhallisesti. Tarvitset vain kevyen vastuksen tähän liikkeeseen. Älä nosta käsiäsi yli hartialinjan. Pidä kämmenet kohti lattiaa. Voit tehdä pienen pidon ylhäällä ääriasennossa, jos haluat enemmän vastusta olkapäillesi. Hyvä yleisliike olkapäille!

Vipunosto eteen

Ohjeet:

Suorita liike hitaasti ja rauhallisesti. Tarvitset vain kevyen vastuksen tähän liikkeeseen. Nosta käsiä suoraan eteenpäin mutta ei hartialinjan yli.

Vipunosto etuviistoon

Ohjeet:

Tehdään kuten vipunosto eteen, mutta kädet 45 asteen kulmassa vartaloon nähden. 

Suorita liike hitaasti ja rauhallisesti. Tarvitset vain kevyen vastuksen tähän liikkeeseen. Älä nosta käsiäsi yli hartialinjan. Pidä peukalot kohti taivasta ja kädet 45 asteen kulmassa vartaloon nähden.

Vipunosto yläselälle

Ohjeet:

Kierrä nauhaa käsiesi ympärille siten, että vastus on sopiva. Taita lantiostasi itsesi etukumaraan. Pidä selkäsi suorana ja pääsi selkärankasi jatkeena. Nosta käsiäsi suorana sivuille ylös. 

Voit säätää harjoituksen vaikuttavuutta selkäsi kulmalla: mitä pystymässä olet, sitä ylemmäs liike ottaa, mitä alempana olet, sitä alemmas liike vaikuttaa. 

Uimarinosto

Ohjeet:

Haastava liike, mutta erittäin tehokas. Nosta kädet aloita kädet kohti lattiaa. Nosta suoraan eteen, kuten tekisit eteenpäin tapahtuvassa vipunostossa. Kun kädet ovat yläasennossa, vie ne sivuille ja laske alas. Toista sama takaisin.

Hauiskääntö

Ohjeet:

Kierrä nauhaa käsiesi ympärille siten, että vastus on sopiva. Pyri pitämään kyynärpääsi mahdollisimman paikallaan ja suorita hauiskääntö.